Angst, hvad kan jeg gøre ?

Der er flere forskellige slags angst, men hvis du har været angst så har du ikke lyst til at være det igen, det er angsten for angsten, som er meget normalt for mennesker når man har oplevet noget ubehageligt, hvor man føler at man har mistet kontrollen. Bekymringstankerne drejer sig ofte om at noget kan forekomme igen og det er med til at stresse dit nervesystem. Derfor kan det være en ide at begynde med at håndtere dine tanker, jeg siger at du kan kan kontrollere dem, nej men at du kan vælge dit fokus. Her er nogle praktiske anvisninger som kan være behjælpeligt.

Nr 1 Tanker er kun tanker, det er ikke altid sande, det bekymrer du dig om sker ikke altid, altså kan du ikke stole 100% På dine tanker.

Nr 2 Udsættelse af tanker, når der tanker op som er påtrængende , bekymringstanker. Så forestil dig at du nu hvis du var i et møde så ville du ikke kunne svare dine telefon opkald, men din mailbox vill svare for dig,: desværre er jeg optaget lige nu, men jeg vender tilbage. Så kan du således også lave en aftale am at du vil vende tilbage til dem på et vist tidspunkt feks. afsætte en 30 min hver dag kl 15 hvor du må bekymre dig, resten af dagen træner jeg mig selv i at udskyde tankerne. Bekymrings tanker handler altid om fremtiden og lige nu er du ok, du er i sikkerhed, der ikke lige nu der er farligt.

Nr.3 Mindfulness er ikke som mange mennesker tror at du skal holde op med at tænke, men derimod handler det om at lægge mærke til hvad der sker lige her og nu. Sæt dig hen i en stol eller på en pude med oprejst ryg, luk øjnene eller sænk blikket ned på gulvet foran dig , fokuser blikket på noget der ikke bevæger sig. Bring dit fokus på vejrtrækningen, eller lyde som er i nuet og du kan vende tilbage til. Hvad lægger du mærke til ? tanker, lyde eller kropslige sansninger. Du kan starte med at notere at der er tanker, sansninger, lyde, og i stedet for at gå ind i det du lægger mærke til, så bare noter at de er der og vend tilbage til vejrtrækningen eller lyde. Hvis vejrtrækningen som fokus kan overvælde dig så kan du åbne øjnene og se på noget i rummet, og evt. sætte ord på det du ser, rød pude, blomst, blå himmel, og læg mærke til at du er tilbage i nuet. Mærk dine fodsåler, er de varme kolde ?

Nr. 4 du kan aktivere den del af dit nervesystem som beroliger parasympatisk, dvs ved at synge eller nynne, eller en tekning der bruges er at række vejret ind og åbne munde som om du ville puste, og på udåndingen lav lyden wuuuh.

Nr. 5 Prøv at vaske ansigtet i koldt vand.

Nr. 6 gurgle aktiverer og vagus nerven som er beroligende.

Hvis du har et stresset nervesystem, er det en god ide at begynde at meditere regelmæssigt, dvs. hver dag ca 20-25min, begynd med 10 og efter en uge øge til 15 min minutter, ugen efter til 20 min, og ugen efter til 25 min. Du kan også , bruge naturen gå en tur, book en tid en kropsterapi, eller Krano sacral, som beroliger nerve systemet.

Jeg tilbyder Psykoterapi, mindfulness kurser og individuelle sessioner, kraniosacral eller kropsterapi. Du kan booke her

https://www.sachaskott.dk/

eller på

https://www.sachaskottyoga.com/massagehellerup

Jeg ønsker dig god bedring , du er hjerteligt velkommen til at kontakte mig på 50249969

Forrige
Forrige

Smerte Følelsesmæssig og fysisk